Spetterende kinderrechtendag in GO! BS Melgesdreef

Op 20 november is het kinderrechtendag, en daar besteden we ook in onze scholen aandacht aan.

Zo trakteerde GO! Basisschool Melgesdreef haar kinderen op een spetterende kinderrechtendag samen Jean Bosco Safari. De rechten van het kind zijn de rode draad doorheen het hele verdere schooljaar, daarmee wil GO! Basisschool Melgesdreef het label van “Kinderrechtenschool” behalen.

De 600 kinderen genoten van een poppentheater voor de kleinsten, de oudere kinderen volgen die dag workshops vol beweging, verhalen en yoga georganiseerd door vzw World Children Unity Dance. Jean Bosco Safari, peter van de school, sluit de dag af met muzikaal verteltheater en het kinderrechtenlied. Daarna worden ook nog alle kinderen gezond getrakteerd.

In samenspraak met het kinderparlement en het leerkrachtenteam hebben de kinderen gekozen om de opbrengst van de kinderfuif van 10 november 2016 te verdelen tussen deze twee organisaties. Het 2de leerjaar schenkt de opbrengst van de appelflappen aan het goede doel en andere klassen organiseren dit schooljaar nog meer acties, zoals het massaal inzamelen van rosse centjes.

Dit alles werd terecht ook nog eens op Karrewiet getoond, je kan het resultaat hier bekijken: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/nieuws/binnenland/1.2821757