Campus Kapellen in de prijzen

Charlotte Gillain (Latijn-Moderne Talen, campus Kapellen), haalde de eerste prijs én de prijs voor de beste presentatie op de Heidelandprijs editie 2016. Emma Wills (Humane Wetenschappen, campus Kalmthout) werd knap derde. Charlotte en Emma studeerden in juni af aan het GO! Atheneum Irishof Kapellen.

Charlotte onderzocht de relatie tussen retoriek en macht bij Adolf Hitler en presenteerde haar bevindingen in afwisselend vloeiend Engels en Frans. Emma bestudeerde de invloed van muziek op het concentratievermogen van kinderen met en zonder AD(H)D.

De Heidelandprijs wordt jaarlijks georganiseerd door Rotary Club Antwerpen Heideland en heeft tot doel de jongeren op een educatieve en zinvolle manier te bereiken en hen de kans te geven hun onderzoekskwaliteiten te demonstreren. Alle scholen uit de regio Noord-Antwerpen kunnen hun beste eindproject indienen. In de finale nemen telkens drie finalisten het tegen elkaar op in twee afdelingen: praktisch en theoretisch werk. De Heidelandprijs wordt mogelijk gemaakt door de unieke samenwerking tussen scholen van de verschillende onderwijsnetten.